Viveca Sten till Stilton!
September 16th, 2009
Ett pressmeddelande från Stilton Literary Agency 2009-09-16

Viveca Sten till Stilton Literary Agency

Författaren Viveca Sten lämnar Bonnier Group Agency och går över till Stilton Literary Agency.

Viveca Sten är en snabbt stigande stjärna på den svenska deckarscenen. Hennes kriminalromaner, som utspelar sig i idylliska Sandhamn i Stockholms skärgård, klev med dunder och brak in på den svenska bästsäljarlistan 2008. Hennes första bok har till dags dato sålt i över 200 000 exemplar.

Var och en av böckerna i Sandhamnstriologin tar sin utgångspunkt i de olika drivkrafter som kan få en människa att göra det mest förbjudna: att begå ett mord. Stens intelligenta och övertygande beskrivningar av krafterna bakom maktbegär, prestige och hämdligger till grund för hennes snabbt växande popularitet.
Till vardags är trebarnsmamman Viveca Sten chefsjurist på Posten och hon kombinerar ett krävande yrkesliv med sitt framgångsrika författarskap genom att skriva medan vi andra sover.

− Jag skriver efter klockan 22 på vardagkvällar och på helgmorgnar. Jag är en mästare på att utnyttja alla lediga stunder som dyker upp, till exempel någon timme på ett flygplan eller ett tåg, säger Viveca Sten.

I augusti 2009 spelar tv4 in miniserien Morden i Sandhamn som baseras på Viveca Stens böcker. Från och med den 16 september kommer Stilton Literary Agency representera Viveca Sten i Sverige och övriga världen.

För frågor som gäller Stiltons författare kontakta Jenny Stjernströmer Björk, jenny@stilton.se

För frågor som gäller press kontakta Gilda Romero, info@gildaromero.se, 073-764 43 83