Sparka hälften och sänk lönerna!
September 03rd, 2009
av Jenny Stjernströmer Mickos

Debatten som ägde rum på Natur & Kulturs terass för en vecka sedan blev inte det dynamiska samtal jag hade hoppats på.

Kristoffer Lind sa i sitt inlägg under kvällen mycket bra saker. Bland annat att han var skeptisk till hur det skulle fungera innan han gick dit och att han fick det bekräftat.

Jag var inte skeptisk innan. Jag såg verkligen fram emot att prata framtid i denna så nostalgiska bransch.

Så blev det inte. Istället fick Linda Skugge möjlighet att "provocera" Sveriges förlag. Något som hon säkert var mycket nöjd med efteråt. Allt ljus på henne. Helt fel hade hon också i i stort sätt allt, såklart. Roligast var att hon anklagade branschen för att inte vara entreprenörer och i den panel som satt framför henne var mer än hälften egna företagare. Men ingen tog till orda. Allra minst jag.

Bokmänniskor gör sig bäst i mindre grupper. Tyvärr blir de heller inte arga utan bara tysta med ett visst förakt i blicken. Blir inte så bra debatt av det.

Atlas och Natur & Kultur tog ett bra initiativ ialla fall. Även om jag på vägen därifrån trodde mindre på framtiden än jag gjort på länge. Framför allt Linda Skugges.

Efteråt gick Emma och jag till Sturehof och åt middag, drack vin och pratade om att alla familjer är psykotiska. Ett ämne som alltid får en på bättre humör.