Grattis Mari Jungstedt till Årets författare 2009!
January 13th, 2010
Av Emma Tibblin

I går utsågs Mari Jungstedt till Årets författare 2009 av SKTF-tidningens läsare. Mari Jungstedts kriminalroman "Den dubbla tystnaden" fick flest röster när läsarna bestämde vem som skrivit årets bästa bok!

Klipp ur interjvun i SKTF tidnigen med Mari Jungstedt:
Mari Jungstedts sjunde deckare, "Den dubbla tystnaden", som SKTF-tidningens läsare utsåg till vinnare, utspelar sig på Gotland. Tre par, grannar och bästa kompisar i ett villaområde utanför Visby, ger sig av på sin årliga semestertripp utan sina tonårsbarn. Den här gången ska de besöka Fårö och vara med på Bergmanveckan. Förväntningarna är höga, men redan från början finns en mörk ton i den på ytan trevliga stämningen. Och när paren reser vidare för att övernatta på Stora Karls ö går det riktigt snett ute vid de branta kalkstensklipporna.

– Jag var på ett mingelparty och pratade med en kvinna. Nästan direkt börjar hon berätta om sitt fantastiska äktenskap. Samtidigt som hon pratar framträder en annan kvinna för mitt inre, en kvinna som jag vet har ett förhållande med hennes man.

– Det här satte i gång mina tankar om dubbelliv, hur människor kan leva nära tillsammans, under många år äta vid samma bord och sova i samma säng och samtidigt ha så många hemligheter för varandra. Det blev temat som tog form i mitt huvud.